«Δώρα» ετοιμάζει η Κομισιόν προς την Ελλάδα που οι αναγγελίες τους θα «πέσουν» μέσα στην προεκλογική περίοδο... >>>Σύμφωνα με πληροφορίες σε μία προσπάθεια αλλαγής του κλίματος και επιρροής των ψηφοφόρων, στις 18 Απριλίου ο Χοσέ Μπαρόζο θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα. 
Εν όψει των «αυθόρμητων» ανακοινώσεων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα στείλει τη Μ. Δευτέρα επιστολή έξι σημείων στην οποία θα περιγράφει τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελλάδας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα βασικά σημεία της επιστολής Παπαδήμου είναι: Δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Εγγυήσεων. Οι πρώτες αιτήσεις σε αυτό αναμένονται στις αρχές Μαΐου. Το Ταμείο εγγυήσεων για τα αναπτυξιακά έργα Χρησιμοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για στήριξη των ανέργων
Ακόμη ο κ. Παπαδήμος θα περιγράφει τις ενέργειες που έγιναν και σχεδιάζονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, το πρόγραμμα «Ήλιος» και την επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ. 
Την ίδια στιγμή, τόσο ο κ. Μπαρόζο, όσο και ο αρμόδιος για τα διαρθρωτικά ταμεία επίτροπος Γιοχάνες Χαν ασκούν επιρροή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.