‘’Υπάρχουν και αυτοί οι εγκληματίες!’’ Αυτό θα σκέφτηκε ο κ. Βασίλης Χρήστου, όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης είδε το βιτρινάκι του μικρού, υπόγειου, βιβλιοπωλείου ‘’Αριστοτέλειο’’ που βρίσκεται επί της Ερμού 61, ανοιχτό >>>
και από τις προθήκες να λείπουν έξι βιβλία (κυρίως των εκδόσεων EUROBOOKS) που διαπραγματεύονταν θέματα πάνω στην επιβίωση κάθε είδους, ανταρτοπόλεμο - αντίσταση.
Το περίεργο είναι ότι οι κλέφτες, ενώ είχαν αρκετό χρόνο, δεν πείραξαν καθόλου την είσοδο του βιβλιοπωλείου και όπως φαίνεται στόχος τους ήταν αποκλειστικά οι βιτρίνα.
΄΄Είχα έρθει ανυποψίαστος κανονικά στο βιβλιοπωλείο μου, μαζί με τον συνεργάτη μου Γιάννη Τσουλφά και ξαφνικά βλέπουμε την τζαμαρία της βιτρίνας βγαλμένη και παρατημένη, ευτυχώς, όχι κατεστραμμένη, γιατί λεφτά για τζάμια δεν υπάρχουν και από τις προθήκες να λείπουν μερικά βιβλία” μας είπε ο κ. Χρήστου.
‘’Έχει την νοστιμιά της αυτή η κλοπή! Να μη μας έχουν κλέψει εδώ και 20 συνεχή χρόνια και στην πρώτη μας φορά να μας κλέψουν βιβλία. Τη να πω! μάλλον τα βιβλία μας είναι μεγαλύτερος πειρασμός από τα λεφτά που έχουμε!’’ σχολίασε χιουμοριστικά ο κ. Γιάννης Τσουλφάς.
‘’Για αυτό τον λόγο και δεν έκανα μήνυση, ούτε φώναξα την αστυνομία. Προσωπικά δεν με πείραξε το γεγονός. Άλλωστε το κόστος της ζημιάς που προκλήθηκε δεν ξεπερνάει τα 150 ευρώ όσο χρειάστηκε ο τεχνικός να ξαναβάλει την τζαμαρία στην θέση της και να αντικαταστήσω τα απολεσθέντα βιβλία’’ συμπλήρωσε ο κ. Χρήστου.