Αργά το βράδυ της Δευτέρας με τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» . >>>Αποδεσμεύονται τα ποσά της τελευταίας δόσης του 2011 καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων. 
Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, τα ποσά αποδεσμεύονται «προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών». 
Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση πέρασε και η τροπολογία του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για την απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία. 
Με την τροπολογία, συν τοις άλλοις, ρυθμίζονται εκκρεμότητες παλαιότερου νομοσχεδίου, που αφορούσαν τις διαδικασίες αναιτιώδους καταγγελίας της εργασιακής σύμβασης ιδιωτικού εκπαιδευτικού ανά εκπαιδευτική μονάδα και βαθμίδα εκπαίδευσης - και ορίζεται ότι είναι δυνατή η καταγγελία πέραν της μιας σύμβασης, χωρίς την προηγούμενη κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Σύμφωνα με άλλη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα στο δημόσιο να λύνει πρόωρα και μονομερώς τις μισθώσεις ακινήτων για την στέγαση υπηρεσιών του, εφόσον έχει παρέλθει ένα έτος από την έναρξη της σύμβασης.