Εικαστικές δημιουργίες κατασκευασμένες από... τρόφιμα, περιλαμβάνει η έκθεση του 1ου Διεθνή Εικαστικού Διαγωνισμού με φιλανθρωπικό σκοπό Feedhope που διοργάνωσε >>>
ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο κοινό την Κυριακή 22 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 29 Απριλίου, στο κτίριο των Μύλων Μελισσάρη (οδός Νέα Μοναστηρίου 119).
 
«Μαζί με όλα τα δεινά που επέφεραν στη ζωή όλων μας τα Μνημόνια, η οικονομική κρίση μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Με δεδομένο ότι ο πολιτισμός, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία δεν έχουν σύνορα, προκηρύξαμε με τον πιο σύγχρονο τρόπο – διαδικτυακά - αυτόν το Διεθνή Διαγωνισμό. Στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Στο δήμο μας η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και η φιλανθρωπία ενδυναμώνει τον κοινωνικό ιστό του δήμου μας», δήλωσε, στα εγκαίνια, ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θεοφάνης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους καλλιτέχνες και διαβεβαίωσε πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πολιτισμό και την τέχνη.

Ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Λάζαρος Κατσιάς τόνισε πως στόχος του δήμου είναι η καθιέρωση του εικαστικού διαγωνισμού σε ετήσιο θεσμό.

Αντί για πρώτο βραβείο, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου συγκέντρωσε στο χώρο των "Μύλων Μελισσάρη" τρόφιμα ύψους 1000 ευρώ τα οποία θα διανέμει σε άπορες οικογένειες του Δήμου.

Το δεύτερο βραβείο (ύψους 600 ευρώ) απονεμήθηκε στην Ειρήνη Χούμου για το έργο «Τα παραμύθια μόνο δεν αρκούν».

Το τρίτο βραβείο (ύψους 400 ευρώ) δόθηκε στις: Αλεξάνδρα Μαράτη και Άννα Βαδάκογλου για το έργο «Κήπος».

Τιμητικούς επαίνους έλαβαν επίσης η Μπέτυ Βακάλη για το έργο «Fish», τα εργαστήρια χαρακτικής, ζωγραφικής Ε’ δημοτικής κοινότητας δήμου Θεσσαλονίκης και το εργαστήρι χαρακτικής Μεστών Χίου στο ομαδικό έργο για το ομαδικό έργο «2+1 = 1» και ο Θανάσης Μαυραντζάς για το έργο: «Το κλειδί της ψυχής μας».

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες για την κατασκευή των έργων τους, θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.