Με συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη "κλείνει" όποια πόρτα άφησε πιθανώς ανοιχτή ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή". >>>«Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά», είπε συγκεκριμένα αναφερόμενη σε σχετική αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και συνέχισε: «Δεν με αφορά διότι εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Εγώ διεγράφην από τη ΝΔ επειδή υπήρξα πρωτοπόρος μιας πολιτικής που δύο χρόνια μετά ευτυχώς ακολούθησε και η ΝΔ. Η πρόσκληση προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ με αφορμή τη δήλωσή του στην Καθημερινή ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας λύση θα είναι να γίνουν ξανά εκλογές. «Αλίμονο αν ένας αρχηγός λέει ότι 'εκβιάζω πως θα κάνω εκλογές μέχρι να γίνω πρωθυπουργός'. Σημαίνει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και της πραγματικότητας. Τη δική του ανεπάρκεια όμως δεν μπορεί να την καλύψει με εκβιαστικά διλήμματα», είπε η κα Μπακογιάννη η οποία άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. 
«Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Η πολιτική με ενδιαφέρει. Εγώ τις μεταρρυθμίσεις τις πιστεύω και δεν τις θεωρώ τροϊκανική υποχρέωση», συμπλήρωσε υποστηρίζοντας πως αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές θα την πληρώσουν πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι. 
Συγκεκριμένα προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις στον ευρύ δημόσιο τομέα, θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και χωρίς μισόλογα τάχθηκε υπέρ των αποχωρήσεων από το δημόσιο όχι με βάση το νόμο Ρέππα που στηρίζεται στην εργασιακή εφεδρεία αλλά με αξιολόγηση.