Αισιόδοξα είναι τα καιρικά σενάρια για την νέα βδομάδα, καθώς η θερμοκρασία σταδιακά θα ανεβαίνει. >>>Πιο συγκεκριμένα από τα μέσα της βδομάδας, οι μέγιστες τιμές σε Πελοπόννησο και στα κεντρικά τμήματα της χώρας θα αγγίξουν τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, φαίνεται να υποχωρούν και να εκδηλώνονται τοπικά τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στα ορεινά.  
Πιο αναλυτικά την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές πιθανόν να σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8..23 στα βόρεια, από 7..21 στα δυτικά και θα φτάσει τους 23-24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. 
Στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα αγγίξουν τους 21 και 22 βαθμούς Κελσίου στα νοτιότερα τμήματα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως σε δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. 
ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά του νομού το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11...23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ. 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11...22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα στραφούν το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς και θα υποχωρήσουν στα 3-4 μποφόρ. 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος. 
Μέσα στη μέρα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά, στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. 
Μεσημεριανές μπόρες αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας τους 23-24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 2-4 και στα νότια 5 μποφόρ. 
Την Τρίτη στη νησιωτική χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. 
Στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και στη Θεσσαλία. 
Ο καιρός θα είναι ζεστός καθώς οι μέγιστες τιμές θα παρουσιάσουν περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια, αγγίζοντας τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. 
Οι άνεμοι θα διατηρηθούν σε ασθενείς προς μέτριες εντάσεις και μόνο στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.