Μπορεί να έρχονται εκλογές, στο υπουργείο Οικονομικών ωστόσο σχεδιάζουν πριν από αυτές για μετά... >>>
Έτσι λοιπόν, αν όλα γίνουν όπως θέλουν, τον Οκτώβρη μας περιμένει ένα παγωμένο τοπίο με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να πηγαίνει στο 1 ευρώ και σαράντα λεπτά το λίτρο, τιμή απαγορευτική πλέον για τα περισσότερα νοικοκυριά. 
Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου. 
Όπως αναφέρεται, με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον επόμενο Οκτώβριο -οπότε ξεκινά και η χειμερινή περίοδος- θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,046 ευρώ που είναι η μέση τιμή του πανελλαδικά.  
Πάντως όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. 
Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρείς ζώνες ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.