Τις πρώτες τους βόλτες κάνουν, στο Νυμφαίο, ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας. Στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, τα δυο ορφανά αρκουδάκια που περιέθαλψε, επί εννέα μήνες, η οργάνωση, έχουν αποκτήσει, πλέον συμπεριφορές άγριου ζώου και, όπως ήταν φυσικό, ξύπνησαν από τη χειμέρια νάρκη. >>>

Τα δυο αρκουδάκια (κατ' ευφημισμόν, αφού, πλέον, είναι ενός έτους και ζυγίζουν, ήδη, 50 κιλά) «κοιμήθηκαν» σε ειδικά διαμορφωμένη φωλιά με σκοπό, μόλις ξυπνήσουν, να επανενταχθούν στη φύση. Η φωλιά διαχείμασης είχε κατασκευαστεί από την επιστημονική ομάδα στα πρότυπα πραγματικής φωλιάς αρκούδας με φυσικά υλικά.
Ο Μικρός Τζον και ο Νικήτας φορούν ειδικές συσκευές εντοπισμού, οι οποίες δείχνουν στους επιστήμονες και τους εθελοντές που τους παρακολουθούν ότι κινούνται όπως και τα υπόλοιπα άγρια ζώα. Μάλιστα, συχνάζουν, ήδη, βαθιά στο δάσος, σε φυσικό βιότοπο αρκούδας. 
Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται επανένταξη στη φύση τόσο μικρών αρκούδων και με αυτόν τον τρόπο. Καθώς πολλά μικρά αρκουδάκια δεν επιβιώνουν καν τον πρώτο χειμώνα(ακόμη και για τις νεαρές αρκούδες το ποσοστό θνησιμότητας στη φύση τον πρώτο χειμώνα φτάνει το 50%), το πείραμα θεωρείται πετυχημένο.
Οι επιστήμονες της οργάνωσης είχαν ιδιαίτερη αγωνία, αφού κατά τη διάρκεια του χειμώνα η κάμερα που είχαν τοποθετήσει στη φωλιά καταστράφηκε από χιονόπτωση.