Τι... φασούλι περιείχε η τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για τους Έλληνες που, όπως φαίνεται, δε θα σταματήσουν να προσφέρουν το... αίμα τους; Υπάρχει – αναφέρεται στην έκθεση – ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών! >>>

Ευτυχώς, δεν προτείνουν -ακόμα- την επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!
Για να δώσουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση ώστε να επιβάλει νέα χαράτσια, αναφέρουν πως το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.
Έτσι, σχεδιάζονται:
  • -Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση.
  • -Κατάργηση φοροαπαλλαγών .
  • -Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας.

Πάλι καλά που εντόπισαν ότι οι συντελεστές στο φόρο εισοδήματος είναι ήδη υψηλοί, όπως και ο ΦΠΑ και ο φόρος επί των επιχειρηματικών κερδών.
Είδαν οι φωστήρες της Ε.Ε., ότι οι εισπράξεις από φόρους ακινήτων είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Φυσικά δε σκέφτηκαν πως οι φόροι είναι κάτω επειδή ο Έλληνας δεν μπορεί, πλέον, να αγοράσει ένα σπιτάκι για να στεγαστεί, ενώ όσοι είχαν ακίνητα κοιτάζουν πώς να τα ξεφορτωθούν! 
Επίσης, πιστεύουν ότι υπάρχουν περιθώρια να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα τσιγάρα και ποτά. Ας ετοιμάζονται οι καπνιστές να δίνουν 7-8 ευρώ για ένα πακέτο...
Τα νέα, όμως, είναι άσχημα και για τους ενοικιαστές. Η Κομισιόν (σελ. 22-23 του κειμένου) υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου δεν επιβάλλεται φόρος στο τεκμαρτό ενοίκιο που πληρώνει κάποιος για... το σπίτι που μένει, δηλαδή δεν υπάρχει φόρος ιδιοκατοίκησης. Καταργήθηκε το 1999... Ευτυχώς, δεν υπάρχει πίεση -προς το παρόν- για την επιβολή τέτοιου φόρου. Αλλά είναι να μην... τους ανοίξει η όρεξη!