limani_kavos_02Για καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και απορρίπτει τις κατηγορίες για πολιτικά και κομματικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις από τους ναυτικούς. >>>

Η ΠΝΟ τονίζει ότι "η απεργία των ναυτεργατών συνάντησε μια πρωτοφανή -για τα ελληνικά ναυτεργατικά δεδομένα- ανηλεή και αδικαιολόγητη επίθεση από πλευράς κυβέρνησης, μερίδας μέσων ενημέρωσης αλλά και συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων". Αιτήματά της είναι η αυτόνομη λειτουργία του Οίκου Ναύτου και όχι υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και αντιμετώπισης της ανεργίας που μαστίζει τους Έλληνες ναυτικούς, μετά και την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.

Κάνει, επίσης, λόγο για ανεπίτρεπτη εργοδοτική επέμβαση στα εσωτερικά των ναυτεργατικών σωματείων από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Απόστολο Βεντούρη, ο οποίος, όπως τονίζει η ΠΝΟ, επικαλούμενος στοιχεία που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, εξαπέλυσε απρόκλητες και αήθεις προσωπικές επιθέσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα κατά του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές της ΠΝΟ δεν αποκλείουν συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αν η νέα κυβέρνηση που προκύψει μετά τις εκλογές, δεν δώσει κάποιες λύσεις στα προβλήματά τους.