Υλικά σε δεύτερη χρήση, είτε από παλιότερα γλυπτά είτε ανακυκλώσιμα τμήματα μηχανών, δημιουργούν δεσμούς με πολλαπλές προεκτάσεις, εξαιρετικά επίκαιρες, με μια πιο αισιόδοξη ματιά, για τις δύσκολες μέρες που βιώνει ο τόπος. Αυτό συμβαίνει στην έκθεση γλυπτικής «Φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας» του αναπληρωτή καθηγητή ΑΠΘ Γιώργου Τσάρα. >>>

Η έκθεση φιλοξενείται, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην ιδέα της ανακύκλωσης, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ (Αγίου Δημητρίου 159Α), στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας και δημιουργικότητας.
Η έκθεση «Φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας» παραπέμπει στις αρχές της δουλειάς του γλύπτη: μέσα στο γενικό θέμα «Δεσμοί», έννοιες φιλίας και αλληλεγγύης, πύλες στην ιστορική ανατροπή και προτάσεις οικονομίας δένουν απόλυτα με τις αρχές του αφιερώματος στο Τελλόγλειο.
Φοιτητές του Εργαστηρίου Γλυπτικής, το οποίο διευθύνει ο κ. Τσάρας στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, θα αυτοσχεδιάσουν το επόμενο διάστημα σε δύο ιδέες του δασκάλου τους και θα πραγματοποιήσουν συλλογικά έργα στους χώρους του Τελλογλείου. Επίσης, ο κ. Τσάρας θα συνομιλεί και θα ξεναγεί τους επισκέπτες στις 4 και 25 Απριλίου και στις 2 Μαΐου, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, καθώς και στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου.
Στο μουσείο φιλοξενείται ήδη η έκθεση «Ανακύκλωση με Τέχνη. Μην το πετάς».