Σε νέο μήνυμα-παρέμβαση ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα αναμένεται να εξελιχθεί η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 3 και μισή (ώρα Ελλάδας) προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. >>>Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Λαγκάρντ θα αναφερθεί στο ελληνικό ζήτημα και θα μας πει ότι "οι θυσίες του δεν πάνε χαμένες", ενώ θα απευθυνθεί προς τα πολιτικά κόμματα μιλώντας για την "ανάγκη επίδειξης υπευθυνότητας που προστάζουν οι περιστάσεις". 
Η κυρία Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αποκλείσει μία πιθανή χρεοκοπία στο μέλλον σημειώνοντας βέβαια ότι « η αβεβαιότητα γύρω από το ελληνικό πρόβλημα έχει μειωθεί δραστικά μετά το νέο πακέτο στήριξης και την αποφυγή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας».
Όπως και να 'χει η κυρία Λαγκάρντ, η οποία στο παρελθόν είχε αρνηθεί να κάνει δηλώσεις για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές για να μην «επηρεάσει» την εκλογική διαδικασία, αναμένεται με τις δηλώσεις της να παρέμβει στο εκλογικό σώμα υπέρ των μνημονιακών κομμάτων και κατά του λαϊκισμού που εκφράζεται από τα αντιμνημονιακά κόμματα.