Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε φυλασσόμενη διάβαση στην περιοχή των Λαχανόκηπων Θεσσαλονίκης. >>>
Ακαριαίο θάνατο βρήκαν οι τρεις επιβάτες του οχήματος, δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 69 ετών, και μία 66χρονη γυναίκα, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι ήταν αντρόγυνο, ενώ, σύμφωνα, με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, οι περίπου 100 επιβάτες του τρένου είναι καλά στην υγεία τους.
Το δυστύχημα συνέβη στις 4.20 το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητο, που διέσχιζε την φυλασσόμενη διάβαση, παρασύρθηκε από την διερχόμενη αμαξοστοιχία Ιντερσίτι, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη. Η σύγκρουση, που σημειώθηκε στην περιοχή των Λαχανόκηπων, μεταξύ Νεοχωρούδας και Πενταλόφου, ήταν σφοδρή, παρασύροντας το Ι.Χ. αυτοκίνητο για αρκετά μέτρα και μετατρέποντάς το σε άμορφη μάζα.
Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου. ανασύρθηκαν νεκροί δύο άνδρες και μία γυναίκα, άπαντες ελληνικής καταγωγής, κάτοικοι Κύμινων και Νεοχωρούδας Θεσσαλονίκης. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Εξαιτίας του δυστυχήματος διεκόπη η κυκλοφορία στον σιδηροδρομικό άξονα της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, τα επιβατικά βαγόνια θα αποκολληθούν και με νέα μηχανή που σπεύδει στο σημείο θα συνεχιστεί το δρομολόγιο.