«Υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι 40 χρόνια συνεπέστατος προς το ΙΚΑ και το 41ο να γίνει απατεώνας;» Αυτά δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με αφορμή τη μήνυση και αγωγή που υπέβαλε κατά του ΙΚΑ. >>>


Όπως ανέφερε, τον χαρακτήριζαν σαν ένα από τους καλύτερους πελάτες του ΙΚΑ. Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τουριστικών – Ξενοδοχειακών – Μεταφορικών Επιχειρήσεων» πλήρωσε μόνο στο ΙΚΑ 10 εκατομ. ευρώ και πάντα στην ώρα της. Επομένως, του είναι αδιανόητο πως δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν την εταιρία για την πρόθεση τους να κινηθούν δικαστικά. Σε μια εταιρία, που όπως τόνισε, είναι απλά μέλος και όχι ο νόμιμος εκπρόσωπός της.
Πως άρχισε το θέμα
Η εταιρία είχε για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011 οφειλές προς το ΙΚΑ της τάξεως των 162.000 ευρώ. Αν και πλήρωσε μέρος του χρέους και προχώρησε σε διακανονισμό για το υπόλοιπο, την ίδια μέρα το ΙΚΑ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στο Μ. Ζορπίδη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία οφείλει ολόκληρο το ποσό στο ΙΚΑ.



«Έχω στοχοποιηθεί. Δε ξέρω γιατί κατηγορούμαι και σε τι έφταιξα. Για αυτό το λόγο υπέβαλα μήνυση και αγωγή κατά του ΙΚΑ».
Υπογράμμισε επίσης, πως πλέον όπως έχει η κατάσταση στη χώρα μας, όλοι φοβούνται να μιλήσουν. Αυτός όμως δε φοβάται να μιλήσει και μάλιστα δημόσια. Όπως ανέφερε, αν και έχει ξεφτιλιστεί πανελλήνια, θα συνεχίσει το προασπίζεται το δίκαιό του.
Μίλησε επίσης και για τη χρονική συγκυρία που ανοίχτηκε το θέμα και πως δεν είναι τυχαίο που όλοι φέτος θυμήθηκαν να φέρουν στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά.
Τα ΄βαλε και με τον Τύπο
Ο Μ. Ζορπίδης, επιπλέον, «έριξε» και μία σειρά «κατηγορώ» προς τους δημοσιογράφους. Αναφέρθηκε στην παράλειψη κάποιων αρχικών δημοσιευμάτων να αναφέρουν πως μετά τη σύλληψή του είχε αφεθεί ελεύθερος. Εξέφρασε επίσης την απορία – παράπονο, γιατί αναφέρονταν προς το πρόσωπό του σαν «Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης» και όχι απλά με το όνομά του.

Τέλος, οι δύο αντιπρόεδροι του ΕΕΘ, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον Μ. Ζορπίδη και ανέφεραν πως ο μοναδικός λόγος που γίνεται όλη αυτή η φασαρία, οφείλεται στην μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει ο Μ. Ζορπίδης στην πόλη.