Ως μια νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων γενικότερα χαρακτήρισε την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου το μέλος της εκλογικής επιτροπής περιφέρειας Σάμου Γιώργος Παντάπασης, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα. >>>
Υποψήφιοι στην περιφέρεια Σάμου και Ικαρίας είναι η Αγνή Καλογερή, γεωπόνος, μέλος του ΔΗΚΚΙ, ο Αλέξανδρος Σταθακιός, θεολόγος, και από την Ικαρία ο Κωνσταντίνος Καραπέτης, χημικός του ΕΚΠΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ και μέλος σήμερα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Μιλώντας κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ο κ. Παντάπασης ανέφερε, ότι «μετά από 2,5 χρόνια στα οποία η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει βιώσει πρωτόγνωρες δυσκολίες, έχει αγωνιστεί και έχει με τον πλέον αναίσχυντο τρόπο τεθεί το περιθώριο, καλούμαστε σήμερα να δώσουμε την μόνη λύση που υπαγορεύεται από το Σύνταγμά μας και από το Δημοκρατικό πολίτευμα γενικότερα».
Ο κ. Παντάπασης κάλεσε τον κόσμο της Σάμου, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, «του πολιτικού χώρου που μέσα από πολλές αντιξοότητες, κατηγορίες και συκοφαντίες στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα με ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση, για να καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας, όχι συντρίμμια προς ικανοποίηση των δανειστών μας, αλλά παρακαταθήκη».