Κλείνουν, σιγά - σιγά και τα ψηφοδέλτια των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", του Παναγιώτη Καμένου. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες θέλουν να έχουν κλείσει οι περισσότερες θέσεις, ενώ αναμένεται, μετά το Πάσχα, να γίνουν κάποιες επαφές για τα ονόματα "της τελευταίας στιγμής". >>>

Ως τώρα στην Α Θεσσαλονίκης φαίνεται να έχουν κλειδώσει τη συμμετοχή τους οι Χάρης Αηδονόπουλος, Θόδωρος Τοσουνίδης, Χρήστος Μπανιώρας και Κώστας Κιζυρίδης. 
Ο πρώτος είναι γιατρός, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με πολλά χρόνια προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, όπως και ο Θ. Τοσουνίδης, ο οποίος, επίσης, ήταν υποψήφιος με την "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", του Κ. Γκιουλέκα. 
Από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέρχεται και ο Χρήστος Μπανιώρας. Εκπροσώπησε την ανεξάρτητη παράταξη «Όλοι για την Καλαμαριά» με επικεφαλής τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, μετά την παραίτηση του Τάσου Αφεντουλίδη, που είχε θέσει υποψηφιότητα για το θεσμό του "Συμπαραστάτη του Δημότη".
Γιατρός είναι και ο Κώστας Κυζιρίδης (που, επίσης, έχει σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού είχε "κατέβει" στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη "Δυναμική Ενότητα Πολιτών Νεάπολης - Συκεών" του Δ. Ζιγκερίδη). Είχε έντονη κομματική δράση ως μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ και ήταν μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Νεάπολης.
Στη  Β Θεσσαλονίκης αναμένεται ότι θα κατέβει ο Νικόλαος Μπάτος. Πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου έδωσε, ήδη, συνέντευξη Τύπου στον περίφημο Πεζόδρομο και αναμένεται να δώσει τη δύσκολη μάχη σε μια περιφέρεια που, συνήθως, "κάθεται" μια έδρα αφού... τριγυρίσει ανά την επικράτεια!
Το κόμμα του Π. Καμένου έχει, ήδη, φθάσει τους δέκα βουλευτές. Προσχώρησε και ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Θα συμμετέχει στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αφού την πρώτη θέση κατέλαβε ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ.
Έτσι, από τη Νέα Δημοκρατία, εκτός του κ. Γιαννάκη, μετακινήθηκαν προς το κόμμα Καμένου, οι Ελενα Κουντουρά (Α΄ Αθήνας), Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα (Σέρρες), Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκάνησα), Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοια), Χρήστος Ζώης (Λάρισα), Παναγιώτης Μελάς  (Α΄Πειραιά), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία) και Σπύρος Γαληνός (Λέσβου). 
Ο κ. Καμμένος απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ που στήριξαν το μνημόνιο, ενώ επισήμανε ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική των δύο κομμάτων.