Νέοι ψήφοι στο ΚΚΕ, σημαίνει νέα δύναμη στο λαό είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. >>>Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε στους συγκεντρωμένους τη σημασία της ψήφου υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι δυνάμεις του δικομματισμού να χάσουν ψήφους στις εργατογειτονιές. 
Με ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα είναι πραγματικά τρομοκρατημένοι είπε η κ. Παπαρήγα, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τρομοκρατία του λαού ενόψει των εκλογών. 
Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι η ενίσχυση του κόμματος είναι αυτή που μπορεί να προκαλέσει ρήγμα ζητώντας να πετσοκοφτούν όσο γίνεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να χάσουν ψήφος από εργατικά και λαϊκά στρώματα και στις περιοχές της υπαίθρου και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος αυτής της απώλειας να ταυτιστεί στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. 
Η κ. Παπαρήγα απέκλεισε για μία ακόμη φορά τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Και χθες το βράδυ στην ομιλία της στο Περιστέρι, και σήμερα στον Γέρακα, η κ. Παπαρήγα ανέλυσε την πολιτική του ΚΚΕ στο θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι την επομένη των εκλογών θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα δυναμικό κίνημα για να αποτραπούν τα μέτρα που ήδη ετοιμάζουν. 
Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι υπάρχει καλοπροαίρετος κόσμος που θέλει μια κυβερνητική λύση με την συμμετοχή και του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένας ακόμη λόγος για μαζική υπερψήφιση του κόμματος, γιατί όπως είπε, μια τέτοια κυβέρνηση θα αποτύγχανε, γιατί μπορεί να είχε την κυβέρνηση, δεν θα είχε όμως την εξουσία. 
Αν αφεθεί άθικτη η ιδιοκτησία και η χώρα παραμείνει ενσωματωμένη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι άλλο πράγμα να έχει κάποιος την εξουσία, και άλλο πράγμα την κυβέρνηση. 
Υπό το πρίσμα αυτό, η κ. Παπαρήγα, πέρα από τις επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιτέθηκε και κατά της ΔΗΜΑΡ, που θεωρεί ότι το Μνημόνιο δεν αλλάζει αφού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, ενώ στην επίθεσή της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «νοθεύει την λαϊκή συνείδηση» όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημά του. 
Το ΚΚΕ, σύμφωνα με την θέση που ανέπτυξε η κ. Παπαρήγα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στον διαχωρισμό μνημονιακές-αντιμνημονιακές δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι το Μνημόνιο έχει πλέον ξεπεραστεί, αφού ήδη προ πολλού εφαρμόζεται και αυτό δείχνει όπως είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αφερέγγυος και νοθεύει τη λαϊκή συνείδηση με αριστερό λάβαρο. 
Ας κάνουμε μια παραχώρηση, είπε η κ. Παπαρήγα και ας υποθέσουμε ότι συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση. Την άλλη μέρα τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση; Θα δώσει αυξήσεις; Θα αντιμετωπίσει την ανεργία, το συνταξιοδοτικό κλπ; Πως θα τα κάνει όλα αυτά, όταν την πραγματική εξουσία θα έχουν τα μονοπώλια; Για τους λόγους αυτούς, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στις εκλογές πρέπει να υπάρξει μια δραστική αλλαγή υπέρ του ΚΚΕ, καθώς οποιαδήποτε άλλη ανακατάταξη θα προκαλέσει πρόσκαιρη αισιοδοξία και στη συνέχεια θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση.