Έξαρση των κρουσμάτων κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών σε σπίτια, καταστήματα, και αυτοκίνητα στον δήμο Νεάπολης Συκεών που εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών καταγγέλλει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. >>>

 

Ο δήμαρχος ζητά αστυνόμευση επί 24ωρης βάσης για την αποτελεσματική πρόληψη και αποτροπή των κρουσμάτων βίας. Όπως επισημαίνει, το αποκορύφωμα ήρθε την περίοδο του Πάσχα. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για υπερδεκαπλασιαμό των κρουσμάτων που εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, ενώ όπως λέει φοβάται ότι μπορούν να φτάσουν ακόμη και στην αυτοδικία.

“Εδώ και μήνες προειδοποιούμε τις αρχές. Δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα και υπερδεκαπλασιάστηκαν διαρρήξεις κλοπές και επιθέσεις. Σκαρφαλώνουν στα μπαλκόνια, μπαίνουν στα σπίτια και απειλούν”, λέει!

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, “σε ορισμένες περιπτώσεις η αστυνομία είναι πλήρως απούσα. Να βγουν, επιτέλους, από τα γραφεία τους στους δρόμους”!

Οι καταστηματάρχες μιλούν για το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στον δήμο και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση. Περιπτεράς είναι ο Χρόνης, χρόνια στην περιοχή και θυμάται:

“Αφήναμε τα σπίτια ξεκλείδωτα. Τις μοτοσικλέτες, κάτι ‘Φλορέτες’, ούτε που τις κλειδώναμε. Τώρα, πού να τολμήσουμε κάτι τέτοιο”…

Ο δήμαρχος καταγγέλλει, επίσης, αύξηση των επιθέσεων συμμοριών σε μαθητές, αλλά ακόμη και σε καθηγητές, λαθρεμπόριο προϊόντων και ναρκωτικών ουσιών σε καθημερινή βάση καθώς και πλήρη απουσία της Τροχαίας στους δρόμους του δήμου και στην περιφερειακή οδό.

“Το βράδυ η περιφερειακή είναι σκέτη ζούγκλα. Κάνουν κόντρες και κινδυνεύουν ζωές. Αλλά και, δε γινόμαστε μάντεις κακών, ακόμη και την ημέρα, η κατάσταση είναι τραγική”…

Ο κ. Δανιηλίδης ζητά πεζές και εποχούμενες περιπολίες προκειμένου να αποτραπούν τα φαινόμενα βίας και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.