plateia_aristotelous_01Για πρώτη φορά, μετά από τη Μεταπολίτευση, η ιστορική πλατεία Αριστοτέλους, που έχει συνδέσει το όνομά της με προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και της Νέας Δημοκρατίας των Αβέρωφ, Έβερτ και Καραμανλή, μένει εκτός προεκλογικού αγώνα! >>>

 

Η παράταξη Μπουτάρη αποφάσισε, πριν λίγο, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με πρόταση Μπουτάρη, αντί για την πλατεία Αριστοτέλους να γίνονται προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πρόταση που εκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας και τη διάθεση θέσεων προβολής στα κόμματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαίου.

Αποφασίστηκε η διάθεση συγκεκριμένου αριθμού θέσεων προβολής των κομμάτων, αλλά και οι ορθοί τρόποι χρήσης αυτών. Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα θα υποβάλλονται μηνύσεις.

Αντίθετη ήταν η άποψη των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) Γ. Κωνσταντινίδη και της “Θεσσαλονίκη-Ανοικτή Πόλη” Τρ. Μηταφίδη.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να επιτραπεί σε υποψηφίους να επισκέπτονται και να μιλούν στα ΚΑΠΗ και τα πολιτικά κόμματα με δικές τους δαπάνες να τοποθετούν στους χώρους προβολής το υλικό τους, ενώ να επιφορτιστούν και με την αποξήλωσή τους στο τέλος των εκλογών.