«Ο Παπανδρέου έπρεπε να είχε κάνει εκλογές μαζί με τις περιφερειακές τον Οκτώβριο του 2010», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης. >>>
Ο κ. Ραγκούσης επέμεινε πως από τη στιγμή που οι αγορές έκλεισαν για την Ελλάδα δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός από αυτή του ΔΝΤ, καθώς -όπως είπε- δεν υπήρχε έτοιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός. Αναγνώρισε, επίσης, ότι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δεν περίμενε πως έπειτα από δυο χρόνια η κατάσταση θα έφτανε σε αυτό το σημείο. «Δεν είμαστε τίποτε τρελοί που θέλουν να αυτοκτονήσουν» σημείωσε.
Πάντως, άφησε αιχμές για τα όσα είχε πει ο τότε "τσάρος" της Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ότι η Ελλάδα θα έβγαινε σε ενάμιση χρόνο στις αγορές. «Κακώς το είχαμε πει. Όποιοι το είπαν, γιατί δεν το είπαμε όλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμμετέχει και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Δήλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην άποψη του για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Αναφερόμενος, τέλος, στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την προσωπική διάσταση της υπόθεσης, σημείωσε ωστόσο ότι «η υπόθεση αυτή πρέπει να φέρει περισυλλογή, αυτοκριτική, αλλά και μέτρα σε ένα καθεστώς που είναι γνωστό ότι ήταν αδιαφανές, με σκοτεινή διακίνηση μαύρου χρήματος για πολλά χρόνια».