Νέο μήνυμα απέστειλε στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ με το οποίο ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει σε όλες τις μνημονιακές υποχρεώσεις της. >>>Όπως είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξή της στην εκπομπή "60 Minutes" του αμερικανικού δικτύου CBS που θα μεταδοθεί την Κυριακή, η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει την χρεοκοπία. 
Μία τέτοια ωστόσο τοποθέτηση βρίσκεται πολύ μακριά από τους διθυράμβους της ελληνικής κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου για το PSI.  
Όπως αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ ενόψει και των ελληνικών εκλογών, είναι άκρως αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 
Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
«Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, στηρίζοντας έτσι την λιτότητα, η οποία αποτελεί τη "συνταγή" της τρόικας για έξοδο από την κρίση.