“Συγνώμη” ζήτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Όχι, φυσικά, για όσα κατηγορείται ότι διέπραξε, αλλά για το ότι κινητοποίησε τις αρχές και τους δημοσιογράφους μια τέτοια μέρα… >>>

 

«Λυπάμαι που σας φέρνω τέτοια ημέρα στα δικαστήρια» είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προς τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων…

Στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος – ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Όσο για την αγορά των υποβρυχίων ο κ. Τσοχατζόπουλος επέμενε πώς ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ και όχι δική του, γι’ αυτό άλλωστε είχε ζητήσει και στη Βουλή να καταθέσουν οι κύριοι Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Υπουργός που μετείχε σε εκείνη την σύσκεψη ανέφερε ότι οι υπουργοί τότε υπέγραψαν για την αγορά των υποβρυχίων, ωστόσο οι όροι, τα συμβόλαια και οι μετέπειτα αναθέσεις αφορούν το υπουργείο Άμυνας. Άρα οι υπουργοί δεν φέρουν την ευθύνη και απλά ο κ. Τσοχατζόπουλος κάνει μια κίνηση εντυπώσεων που δεν οδηγεί πουθενά. Γι αυτό, επισημαίνει η ίδια πηγή, στην εξεταστική στη Βουλή δεν εκλήθησαν ποτέ οι κύριοι Σημίτης και Παπανδρέου.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, ίδιος παράγοντας υπογραμμίζει πως η υπόθεση των υποβρυχίων έχει κλείσει και απλά ο κ. Τσοχατζόπουλος, προσπαθώντας να ξεφύγει από το ζήτημα της ροής του μαύρου χρήματος, επιχειρεί να εμπλέξει πρόσωπα γυρνώντας πολύ πίσω στο θέμα των υποβρυχίων.