Φαίνεται πως το "ράδιο αρβύλα" των τελευταίων ημερών, τείνει να επιβεβαιωθεί. Μια δήλωση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, δείχνει πως, δεν αποκλείεται, να μη δούμε κάλπες να στήνονται μέσα στον Μάιο. >>>

Ούτως ή άλλως, αυτήν τη στιγμή, είναι αδύνατον να στηθούν κάλπες πριν τις 13 Μαΐου. Ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα να προκηρυχθούν οι εκλογές, χρειάζεται προεκλογική περίοδος ενός μηνός, η οποία θα λήξει στις αρχές Μαΐου.
Ποια ήταν, όμως, η δήλωση του πρωθυπουργού που ενέτεινε το κλίμα αβεβαιότητας για το πότε θα στηθούν οι κάλπες; Αφορούσε το χρονοδιάγραμμα που έδωσε για την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης των τραπεζών. Ο Λουκάς Παπαδήμος υπογράμμισε ότι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών θα ολοκληρωθεί πιθανότατα το Σεπτέμβριο. 
Μέσα στις επόμενες ημέρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει -τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα "εκλογές το Μάιο". Από εκεί κι έπειτα αναμένονται οι αντιδράσεις των κομμάτων, όπου, για μεν το ΠΑΣΟΚ που δείχνει στις δημοσκοπήσεις να συρρικνώνεται κι άλλο, παρά την αλλαγή προέδρου, μια τέτοια αναβολή θα είναι... βούτυρο στο ψωμί του, για δε τη Νέα Δημοκρατία, οι γνώμες διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η Συγγρού θα βρει το χρόνο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, καθώς ο Σαμαράς δε θα "φορτωθεί" τα σκληρά μέτρα του καλοκαιριού κι άλλοι που φοβούνται πως ο Βενιζέλος θα βρει τρόπο να ανακάμψει η Ιπποκράτους. 
Υπάρχουν, τέλος κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι, όσο καθυστερούν οι εκλογές, τόσο θα δίνεται η ευκαιρία στους βουλευτές να "διαρρέουν" προς τις νέες πολιτικές δυνάμεις. Είδομεν...