ORKOMOSIA 02Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων- GYSD 2012 είναι μια εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να γιορτάσει και να κινητοποιήσει εκατομμύρια παιδιά και νέους που προσφέρουν κοινωνικό έργο καθημερινά μέσα από τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις.  >>>

 

Η εκστρατεία ξεκίνησε το 1988 και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη δράση εθελοντικής προσφοράς παγκοσμίως αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους.

Η Μ.Κ.Ο. ΕΛΙΞ έχει επιλεχθεί ως ο επίσημος εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD 2012 στην Ελλάδα και έχει αναλάβει το συντονισμό και την προώθηση της εκστρατείας στη χώρα μας ενώ παράλληλα θα φιλοξενήσει στις 21 22 Απριλίου δυο εθελοντικές δράσεις στην Αθήνα.

Η ΕΛΙΞ είναι μια Mη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) που από το 1987 καλλιεργεί την εθελοντική συνείδηση, προωθεί την εθελοντική προσφορά και την δια βίου μάθηση μέσα από την μη τυπική εκπαίδευση. Είναι αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύρια δραστηριότητα την διοργάνωση διεθνών προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας και τις ανταλλαγές νέων, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας  Νέων - GYSD 2012 απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 5 έως 25 ετών και μπορούν να συμμετέχουν σχολικές ομάδες, ακαδημαϊκές σχολές, κολλέγια, ενώσεις, ΜΚΟ, τυπικές και μη-τυπικές ομάδες εθελοντών κ.α.