monastiri_01Με αίθριο καιρό θα γίνει η «Αποκαθήλωση» σε όλη τη χώρα. Η περιφορά του επιταφίου, όμως, θα συνοδευτεί από τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, με εξαίρεση τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. >>>

Η Ανάσταση θα χαρακτηριστεί από βροχές και καταιγίδες, ενώ ο εορτασμός του Πάσχα θα γίνει υπό τη σκιά νεφώσεων και ασθενών βροχών.

Την Μ. Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα. Νέφη θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από νωρίς από τα δυτικά και, μέχρι το βράδυ, θα καλύψουν όλο το δυτικό και κεντρικό μέρος της χώρας, συνοδευμένα από βροχές, τις απογευματινές κυρίως ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3-5 μποφόρ και μέχρι 6 μποφόρ στο Κρητικό πέλαγος. Στο Ιόνιο θα έχουμε την σταδιακή ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων, που μέχρι το βράδυ θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, μέχρι τους 19 με 20 βαθμούς, και λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες, στους 21 με 22 βαθμούς, στα κεντρικά και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

Βόρεια: 3 έως 18°C.

Κεντρικά: 6 έως 21°C.

Δυτικά: 6 έως 20°C.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 11 έως 19°C.

Κρήτη: 11 έως 22°C.

Κυκλάδες: 13 έως 19°C.

Πελοπόννησος: 6 έως 20°C.

Αθήνα

Στην Αττική αρχικά θα επικρατεί ηλιοφάνεια, μέσα στην ημέρα, όμως, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Παρόμοιες συνθήκες αναμένονται και στην Θεσσαλονίκη, με την εκδήλωση των βροχών να ξεκινάει από το απόγευμα και μετά και μέσα στην νύχτα να μην αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι το πρωί θα είναι ασθενείς και, μέχρι το βράδυ, θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με ένταση στα 3-5 μποφόρ.