Άλλη μια συναυλία δίνουν στις 8.30 μ.μ. στο στούντιο «Κοιτώνες» (πρώην στρατόπεδο Κόδρα, Καλαμαριά) ο Νίκος Σπανός και η Μαρία Θωϊδου. Τραγουδούν «Υπο την επήρεια του έρωτος». >>>

Ο ένας είναι γνωστός για τις ερμηνείες του στο λυρικό θέατρο, αφού είναι ερμηνευτής κλασικού ρεπερτορίου. Η άλλη, έχοντας πολύ καλές μουσικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εμπειρία σε μουσικές σκηνές και εναλλακτικούς χώρους, δίνει το παρών εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής.

Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους και σμίγουν παρά τις διαφορετικές μουσικές περιπλανήσεις τους. Ο λόγος για τον κόντρα τενόρο Νίκο Σπανό και την ερμηνεύτρια Μαρία Θωίδου, που συναντιούνται στη μουσική παράσταση «Υπό την επήρεια του έρωτος», η οποία περιλαμβάνει άριες των J.S. Bach, G.B. Pergolesi, G.F. Haendel, H. Purcell, A. Vivaldi.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει από... τσέμπαλα και άριες του Μπαχ με ερωτικά στοιχεία μέχρι μια συνομιλία της τραγουδίστριας, που αφήνει στην άκρη το μικρόφωνο, με έναν κόντρα τενόρο. Όπως σημειώνουν οι δύο καλλιτέχνες, στη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα ακουστούν «άριες μπαρόκ, μικρά αυτοτελή επεισόδια υπερβατικού, θείου, γήινου και ρομαντικού έρωτος», οπότε ο θεατής θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάτι πρωτότυπο, που συνδυάζει κλασικά αλλά και πιο σύγχρονα στοιχεία.
Μαζί με τους δύο ερμηνευτές θα είναι οι μουσικοί: Βασίλης Τσοτσόλης μπαρόκ βιολί, Ευτυχία Τσαλακούδη μπαρόκ βιολί, Marie Claude Lebey μπαρόκ βιολί, Χρήστος Βλάχος βιόλα, Κωνσταντίνος Ράπτης μπαγιάν - κοντίνουο, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος τσέμπαλο, Ιάσονας Ιωάννου μπαρόκ τσέλο. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Αναστασίας Αστερίου, η σκηνοθεσία της Σοφίας Καρακάντζα.
Το τηλέφωνο για κρατήσεις, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι 2313 314578, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (φοιτητικό).