Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συναντήθηκαν την Μεγάλη Τρίτη στο Φανάρι ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανοφ και η σύζυγος του Μάγια. >>>


Κατά τις συνομιλίες τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδειξε ενδιαφέρον για το φαινόμενο που παρατηρείται από την Κυριακή των Βαΐων σε εκκλησία των Σκοπίων, όπου τοιχογραφίες που είχαν «μαυρίσει» με το πέρασμα των χρόνων από τον καπνό των κεριών και των καντηλιών, καθάρισαν και πήραν και πάλι το φυσικό τους χρώμα. Παράλληλα συζητήθηκε και η εκκρεμότητα με τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που αυθαίρετα και αντικανονικά έχει αποκοπεί από το Πατριαρχείο της Σερβίας, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος των Σκοπίων, αρκέστηκε να δηλώσει πως οι πολιτικοί δεν έχουν λόγο για ένα εκκλησιαστικό θέμα, ενώ χαρακτήρισε «φίλο που σέβεται» τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Νωρίτερα ο σκοπιανός ηγέτης, παρακολούθησε την τελετή προπαρασκευής του Αγίου Μύρου, στα ειδικά κουβούκλια, στον περίβολο του Πατριαρχικού Οίκου.