Εμμένει στην απόφαση για 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη η ΠΝΟ Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή των των 14 ναυτεργατικών σωματείων αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στην προαναγγελθείσα απεργιακή κινητοποίηση τη Μεγάλη Εβδομάδα. >>>Όπως εκτίμησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά την πολύωρη συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς την Πέμπτη, δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων με την κυβέρνηση.
«Είμαστε πολύ μακριά από αυτά που ζητάμε», είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. 
Η απόφαση της ΠΝΟ έχει προκαλέσει σωρεία διαμαρτυριών από τους νησιώτες, τους εκδρομείς της εορταστικής περιόδου, τους ακτοπλόους, αλλά και τους φορείς του τουρισμού, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας εσόδων από το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. 
Το υπουργείο Ανάπτυξης -αλλά και το υπ.Υγείας- διεβεβαίωσε χθες την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, ότι είναι ανοιχτό να διεξάγει διάλογο και να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και επι των γραπτών θέσεων που επιδόθηκαν χθες προς το προεδρείο της ναυτικής συνομοσπονδίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα και τη Δευτέρα. 
Η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε χθες, μετά τη συνάντησή της με την ΠΝΟ, ότι η ναυτιλία και η ναυτεργασία έχουν μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα και δήλωσε ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων συζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις, στο πλαίσιο του εφικτού και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών, που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το ταμείο των ναυτικών, αλλά και προγράμματα που αφορούν την ανεργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.