Θεσσαλονικείς εφοδιασμένοι με καπέλο, αντηλιακό, νερό και κολατσιό δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί αύριο, Κυριακή, στους Ελαιώνες, στην Πυλαία για την 6η Συνάντηση Οικογενειακής Πεζοπορίας Ελαιώνες 5Κ. >>>

 

Η δράση συμπίπτει με την ημέρα της εθελοντικής καθαριότητας «Let’s do it Greece» κατά την οποία εθελοντές καθαρίζουν όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία «Let’s do it Greece» είναι και η πρώτη δράση του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Η περιβαλλοντική ομάδα του Αρσακείου Γυμνασίου που ασχολείται φέτος με τον εθελοντισμό, εντάχθηκε επισήμως στην παραπάνω δράση.

«Τα παιδιά μας στελεχώνουν τις δραστηριότητες και η περιβαλλοντική ομάδα συμμετέχει στον καθαρισμό των μονοπατιών που θα περπατήσουμε», υπογραμμίζει η διευθύντρια του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης Αλεξάνδρα Πολυζοπούλου.

Άλλωστε «η πεζοπορία αποτελεί και έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Ας εκμεταλλευτούμε τη φύση και το κλίμα της Ελλάδας που πολλοί Ευρωπαίοι ζηλεύουν και ας δείξουμε στα παιδιά έναν τρόπο διασκέδασης πέρα από το facebook, πιο υγιεινό και ανέξοδο», προτρέπει μικρούς και μεγάλους η κ. Πολυζοπούλου.

Στα πέντε χιλιόμετρα πεζοπορίας υπάρχουν δραστηριότητες κατά μήκος του δρόμου. Οι πύργοι αναρρίχησης, η τοξοβολία, τα συρματόσκοινα πάνω στα δέντρα προκαλούν τα παιδιά να αναρριχηθούν, να εκτονωθούν, να χαρούν το ποδήλατο και το πίκνικ στη φύση.