«Απαράδεκτο φαινόμενο» χαρακτήρισε την κατάθεση δεκάδων τροπολογιών, σε χρόνο ρεκόρ και λίγο πριν τις εκλογές ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στον Βασίλη Κοντογουλίδη. >>>
«Δεν μπορεί να απαξιώνεται η Βουλή από όσους την υπηρετούν. Όμως οφείλω να σημειώσω ότι υπάρχουν και τροπολογίες που θα έπρεπε να ψηφιστούν άμεσα…»

Απαντώντας σε ερώτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και αν η ΝΔ θα συνεργασθεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ απάντησε «Θεωρώ ότι η ιστορική παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σταθερή στην ευρωπαϊκή προοπτική, μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία. Αρκεί οι πολίτες να παραμερίσουν τα αρνητικά συναισθήματα – δικαιολογημένα ως ένα μεγάλο βαθμό – και να σκεφτούν τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές: Το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας!»
Για τα νέα κόμματα και κυρίως γι' αυτό του πρώην υπουργού της ΝΔ κ. Καμένου, ο κ Ρεγκούζας σχολίασε
«Τα ευκαιριακά κόμματα όπως του πρώην συναδέλφου στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, προσπαθούν να συγκεντρώσουν ψήφους διαμαρτυρίας και …εκδίκησης, όχι ψήφους επί των αρχών και των θέσεων του. Αυτή είναι μια αδιέξοδη πολιτική για τον τόπο»         
Τέλος για τις πολιτικές και ευθύνες της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ) που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση ο πρώην Υφυπουργός απάντησε: «Βεβαίως και έχουμε ευθύνη ως ΝΔ, όχι όμως στο βαθμό του ΠΑΣΟΚ που έκανε εγκλήματα όπως δήλωσε ξεκάθαρα προχθές η κα Βάσω Παπανδρέου! Όμως ευθύνες κατά την άποψη μου έχουν και τα  υπόλοιπα κόμματα που τελικά αντιπολιτεύτηκαν την Ελλάδα και όχι τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας.»