Η Αλέκα Παπαρήγα μπήκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Α Θεσσαλονίκης. Για τη Β Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε η γνωστή ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. >>>

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, η Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι η πρώτη επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι η συνεργασία μεταξύ τους, αλλά δεν το λένε προεκλογικά. Είπε, επίσης, πως η όποια κυβέρνηση συνεργασίας σχηματιστεί θα είναι μειοψηφία στον λαό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, σημειώνοντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται μια τέτοια εξέλιξη, διότι όσο περισσότερες δυσκολίες υπάρχουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τόσο περισσότερος χώρος δημιουργείται για το λαϊκό κίνημα. 
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα, έκανε λόγο για τρομοκρατικά διλήμματα που βάζουν στον λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε "νόθο" τον διαχωρισμό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. 
«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», σχολίασε για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το από πού θα εξοικονομηθούν χρήματα, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν τολμάει να μιλήσει για αποδέσμευση από την ΕΕ.
Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της Υγείας και της Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, η κ. Παπαρήγα είπε ότι μετά το "κούρεμα" τα αποθεματικά που διαθέτουν τα νοσοκομεία της πόλης μειώθηκαν δραματικά. Ανέφερε, επίσης, πως τα χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ξεπερνούν τα 395.000.000 ευρώ και ότι η Β΄ μονάδα εντατικής θεραπείας του ΑΧΕΠΑ είναι ένα χρόνο κλειστή. Και τους υποψήφιους που είναι στην Α΄περιφέρεια η ίδια και οι.. 
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Α και Β Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:


Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παπαρήγα Αλέκα

Αγαθαγγέλου Νίκος
Βαλανάς Στέλιος
Βαρδαλής Αθανάσιος
Βέλλης Χαράλαμπος
Δελής Γιάννης
Ζιώγας Γιάννης
Καπετανγιώργη Ράνια
Κωνσταντινίδης Θεοδόσης
Μάγγου Ευαγγελία (Λίτσα)
Μαλλιά-Στολίδου Χρυσαφένια
Μητσιάκος Γιώργος
Μωησίδου (Πούλου) Σοφία
Νικοπολιτίδου Παρθένα (Νένα)
Παπαεπαμεινώνδας Γιώργος
Ραϊζη Ηλέκτρα
Τηλικίδου Ειρήνη
Τσαμπούκης Γιώργος
Τσιαούσης Κυριάκος
Χατζή Αθανασία

Στη Β΄περιφέρεια υποψήφιοι είναι οι 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΚΕ
Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελένη Γερασιμίδου
Ιγνατιάδης Θόδωρος
Κυγιάκη Ελένη
Μαάϊτα Τζαμάλ-Οδυσσέας
Μωησίδης Σάββας
Περκουλίδης Γιάννης
Πετρίδης Ανέστης
Πολυζωϊδου Βασιλική
Ρέβας Βασίλης