Οι δύο συγκεντρώσεις των «μεγάλων» κομμάτων στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο ήταν αποκαρδιωτικές. Παρά τις προσπάθειες ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν λίγος. >>>Στη μία τοποθετήθηκαν πολλά φώτα, στην άλλη ενιχύθηκε η παρουσία του κόσμου και καλύφθηκαν τα κενά με εκατοντάδες σημαίες... 
Η αλήθεια είναι πως έξι ημέρες πριν τις εκλογές το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό, αν όχι αρνητικό, για Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.
Τα δύο μέχρι πρότινος ισχυρά κόμματα προσπαθούν να συσπειρώσουν ψηφοφόρους, υιοθετούν αντιμνημονιακές «προοπτικές», το αποτέλεσμα όμως ισχνό! 
Στο παραπέντε, τα επιτελεία των μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας αναζητούν τη στρατηγική που θα τους επιτρέψει να εξέλθουν του αδιεξόδου στο οποίο τους έχει φέρει η επιλογή της υπερψήφισης του μνημονίου. 
Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. 
Την Παρασκευή, είχαν λάβει τις τελευταίες. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. 
Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου δεν τους αφήνει περιθώρια ελπίδας αφού το συνολικό ποσοστό των δύο, κινείται στο μισό των προηγούμενων εκλογώνμετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%. 
Το στοιχείο, όμως, που φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα τους δημοσκόπους έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα καθημερινά κύματα των ερευνών προκύπτουν μικρές τάσεις αποσυσπείρωσης, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές.  
Η Ν.Δ. έδειξε να πληρώνει δημοσκοπικά την επιλογή των όσων διαδραματίστηκαν με την υποψηφιότητα Συμπιλίδη. 
Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατική Αριστερά). 
Από τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων προ των αναγωγών καταγράφεται ένα ιδιαίτερα δύσκολο πολιτικό τοπίο για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αφού στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν μετά μεγάλης δυσκολίας το 30%. 
Αξίζει να σημειωθεί πως σε μία από τις έρευνες αμφισβητείται και η δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ. 
Να σημειωθεί πάντως πως οι έρευνες αυτές είναι πολύ δύσκολες. 
Εκτός του ότι υπάρχουν οι αναποφάσιστοι και τα λευκά, πολλοί πολίτες αντιδρούν με θυμό και αρνούνται να απαντήσουν με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν εύκολα οι δημοσκοπήσεις. 
Όπως και να 'χει η Κυριακή είναι πολύ κοντά και η κάλπη θα πει την αλήθεια... Οι δημοσκόποι πάντως δεν αποκλείουν μεγάλες εκπλήξεις!