Κατά του μνημονίου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ανοιχτής προεκλογικής ομιλίας που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. >>>Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο για το μέλλον της δημοκρατίας τα αυξημένα ποσοστά που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε πως όσο πλησιάζει η ώρα να μιλήσει ο λαός «τόσο το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας που υποστήριξε με πάθος το μνημόνιο, διότι δε νοιάστηκε για την κοινωνία αλλά μονάχα για το δικό του συμφέρον, θα βρίσκεται σε πανικό». 
«Για μας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η επαφή με τον κόσμο απ’ άκρη σ’ άκρη. Παντού βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα υποστήριξης γιατί είμαστε η πολιτική δύναμη που δε νοιάζεται ν’ αυξήσει τις δυνάμεις του αλλά να δώσει ένα τέρμα σε αυτήν την κατρακύλα για τον ελληνικό λαό». 
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι μέριμνα και ενδιαφέρον για τις πολιτικές δυνάμεις που συνθέτουν το ΣΥΡΙΖΑ είναι την επομένη των εκλογών να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία, «να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα, να σταματήσουμε το μνημόνιο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και το μνημόνιο μπορεί να σταματήσει μόνο με ενότητα, μόνο με αυτοπεποίθηση και ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και τα τρία». 
Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις μειονοτικές Τοπικές Κοινότητες του Εχίνου και του Κενταύρου του Δήμου Μύκης όπου συνομίλησε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης και έτυχε θερμής υποδοχής.