Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά της λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία συντονιστικής κίνησης που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές εξορύξεις στην περιοχή. >>>Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης – Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού», με τη συμμετοχή κατοίκων, από περιοχές των νομών Χαλκιδικής και Κιλκίς, οι οποίοι αντιδρούν στις εξορύξεις χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων.
Οι διαδηλωτές ανήρτησαν στην κεντρική πλατεία πανό, διένειμαν στους περαστικούς έντυπο υλικό με αιτήματά τους, ενώ σε γιγαντοοθόνη προέβαλαν βίντεο και φωτογραφικό υλικό, υποστηρίζοντας ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες για την εξόρυξη χρυσού, που εφαρμόστηκαν σε διάφορες χώρες, είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. 
Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων μέλη των Επιτροπών Αγώνα» από περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής, που αντιτίθενται στην επένδυση εξόρυξης χρυσού, ενώ οι εκπρόσωποι του συντονιστικού έκαναν γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα, αύριο, στις 6 το απόγευμα, θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ την Πρωτομαγιά θα συγκεντρωθούν στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής και θα κατευθυνθούν πεζή μέχρι το χώρο των μεταλλείων, στην την ορεινή τοποθεσία «Σκουριές».