"Πλουραλιστική" και... "πολύχρωμη" παράταξη χαρακτηρίζει την <<Πρωτοβουλία>>, σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Εξέδωσε την ανακοίνωση για να πει ότι... δε θα δώσει γραμμή για τις εκλογές.>>>

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπουτάρης υποστηρίζει ότι η παράταξή του"είναι μια πλουραλιστική, πολύχρωμη παράταξη που απαρτίζεται από ανθρώπους που προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους αλλά και από ανένταχτους και ενεργούς πολίτες". Κι επικαλείται ότι στις εκλογές του '10 στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση, αλλά και τους Οικολόγους Πράσινους.
Χωρίς να θέελι να δώσει γραμμή, όπως θα πει αργότερα, δηλώνει ότι... στηρίζει όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις "καθώς πιστεύουμε πως αυτοί ακριβώς οι πολιτικοί χώροι είναι εκείνοι που μπορούν ν' αλλάξουν την κατάσταση για το καλό όλων μας. Άλλωστε στην παράταξή μας υπάρχουν άνθρωποι που κατεβαίνουν υποψήφιοι με διάφορους σχηματισμούς", προσθέτει.
Δηλώνει ότι ... ανταποδίδει σε όσους τον στήριξαν, αλλά "σε καμία περίπτωση δεν <<δίνω γραμμή>> - ούτε και μπορώ άλλωστε - στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της <<Πρωτοβουλίας>>, γιατί ο κάθε πολίτης έχει τη δική του αυτόνομη άποψη και σύμφωνα με την κρίση του θα τοποθετηθεί και θα ψηφίσει στις εκλογές για το καλό του τόπου μας. Από την πλευρά μου, ως Γιάννης Μπουτάρης, έχω την προσωπική μου πολιτική και κομματική προτίμηση, και σύμφωνα μ' αυτήν θα ψηφίσω, όπως και ο κάθε άλλος πολίτης", καταλήγει.