Η κυβέρνηση του Κοσόβου συμφωνεί ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να οργανώσει σερβικές βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στο Κόσοβο. >>>Υπό τον όρο ο ίδιος οργανισμός να αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών στο βορρά, στους δήμους Ζβέτσαν, Ζούμπιν Πότοκ, Λεπόσαβιτς και βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα που πρέπει να συγκροτηθούν με βάση το σχέδιο Αχτισάαρι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της Πρίστινας «Κόχα Ντιτόρε». 
Με το αίτημα της Πρίστινας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμφώνησαν και εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ σε διαβουλεύσεις με τις αρχές του Βελιγραδίου και της Πρίστινας προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι ο ΟΑΣΕ θα αναλάβει τη διαδικασία των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της Σερβίας σε δήμους του Κοσόοβυ με σερβική πλειοψηφία, αναφέρεται στο δημοσίευμα. 
Η διεξαγωγή σερβικών εκλογών στο Κόσοβο σε δήμους με σερβική πλειοψηφία στηρίζεται από τις αρχές της Πρίστινας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους Σέρβους του Κοσόβου που έχουν «διπλή υπηκοότητα» να ψηφίσουν σε αυτές της εκλογές, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 
Πηγές από τη διεθνή κοινότητα ανέφεραν στην εφημερίδα της Πρίστινας ότι αναζητείται η νομική βάση, ώστε να αναλάβει ο ΟΑΣΕ την οργάνωση των εκλογών, εφ’ όσον υπάρξει στήριξη και από τις χώρες - μέλη του οργανισμού.