Ευχάριστες καιρικές συνθήκες προβλέπονται σε όλη τη χώρα αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. >>>Συνθήκες που στη χώρα μας θα δώσουν άρωμα καλοκαιριού. Θα υποδεχτούμε το Μάιο με ήλιο, ζέστη και τοπικά στο Αιγαίο δυνατούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ, οι οποίοι την Πέμπτη θα υποχωρήσουν. 
Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο. 
Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Ήπειρο όπου και λόγω της ανοιξιάτικης αστάθειας πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-29 στα βόρεια, από 12-29 στα δυτικά και μέχρι 27-28 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από 4 ως 6 και τοπικά στα βόρεια νησιά των Κυκλάδων 7 μποφόρ. 
ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14...28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι από 4-6 μποφόρ στο Σαρωνικό και τοπικά στον Ευβοϊκό 7 μποφόρ και θα υποχωρήσουν γρήγορα το μεσημέρι. 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καλοκαιρία, με ηλιοφάνεια όλη τη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 
Την Πρωτομαγιά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο ήλιος και η ζέστη. Ωστόσο το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα, μέχρι 28-29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και λίγο πιο χαμηλή στο Αιγαίο μέχρι 25-26 βαθμούς Κελσίου. 
Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο και θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ στις Κυκλάδες, ενώ στο Ιόνιο σε πιο ήπιες εντάσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. 
Την Τετάρτη προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν μπόρες στα ορεινά. Η ζέστη θα παραμείνει και οι βοριάδες θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ στις Κυκλάδες αλλά θα υποχωρήσουν σταδιακά το απόγευμα.