Πάρα το γεγονός ότι εκαντοντάδες ίσως και κάποιοες χιλιάδες ελλήνων έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μεταναστεύσουν -και δη προς την Αυστραλία -τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο λίγες δεκάδες το έχουν καταφέρει. >>>Το μεγάλο θέμα ανέκυψε με την προσκληση για οδηγούς ταξί. Κι ενώ όλοι "κατηγορούσαν" την αυστηρότητα της Αυστραλιανής κυβέρνησης μια ανακοίνωση αλλάζει τα δεδομένα και αποδεικνύει ότι η γραφειοκρατία και διώχνει επενδύσεις και δένει σα θηλιά όποιον θα ηθελε να δοκιμάσει την τύχη του μακριά από την πατρίδα του. 
Ο υπουργός Μετανάστευσης Κρις Έβανς, είπε ξαφνιάζοντας τους ομογενείς, που εδώ και καιρό πιέζουν την Αυστραλία να υπογράψει τουριστική συμφωνία με δικαίωμα εργασίας με την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουν να μεταναστεύσουν και Έλληνες στην Αυστραλία: η Ελλάδα είναι που καθυστερεί την υπογραφή σχετικής συμφωνίας λόγω «άλλων προτεραιοτήτων της».
Η μη υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν και το βασικό εμπόδιο που ομογενείς επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να φέρουν οδηγούς ταξί από την Ελλάδα και τώρα έχουν στραφεί προς την Ιρλανδία.
«Η Αυστραλία έχει συμφωνία τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας με την Ιρλανδία. Έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε από κει οδηγούς ταξί για να καλύψουμε την μεγάλη έλλειψη» λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης και προσθέτει πως «παρά τα προβλήματα ήδη εκπαιδεύουμε 32 Έλληνες για να οδηγήσουν τα ταξί μας». 
Αύξηση 20% παρουσίασε ο αριθμός των μόνιμων μεταναστών που δέχθηκε η Αυστραλία στο τελευταίο εξάμηνο του 2011.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης, οι μόνιμοι μετανάστες στο δεύτερο εξάμηνο ανήλθαν στις 116.000.
Απ' αυτούς, οι 76.000 ήταν νέοι μετανάστες ενώ άλλοι 40.000 που βρίσκονταν στην Αυστραλία έλαβαν άδεια μόνιμης παραμονής.
Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία (11,5%), Ινδία (11,3%), Βρετανία (11%) και Κίνα (11%).
Οι μετανάστες από την Ελλάδα περιορίζονται σε λίγες δεκάδες.
Την ίδια στιγμή, η Αυστραλία σκοπεύει να «εισάγει οικοδόμους, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους από τις Ηνωμένες Πολιτείες για «προσωρινή παραμονή στην χώρα» και για να καλυφτεί έλλειψη εργατικών χεριών στους συγκεκριμένους τομείς.