Για τον αθλητισμό κλήθηκε να μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Ορφανός, σε εκδήλωση στη δυτική Θεσσαλονίκη. Κι επέμεινε ότι "από την κρίση μπορεί να έρθει η ανάκαμψη", όπως ήταν και το θέμα της ομιλίας του. >>>

Αναφέρθηκε στις σκληρές και αδέκαστες τιμωρίες, όπως αυτές που προέβλεπε ο νόμος τον οποίο είχε θεσπίσει ως υφυπουργός Αθλητισμού, στη θητεία του. Τότε θεωρούνταν "σκληρός νόμος". Τώρα όλοι παρακαλούν να... είχε εφαρμοστεί, σχολίασαν άνθρωποι του αθλητισμού που παρακολούθησαν την ομιλία του.

Φυσικά ρωτήθηκε και για την οικονομική κατάσταση (άλλωστε, είναι άρρηκτα δεμένη με την κατάντια του αθλητισμού): «Τα παιδιά μας δεν βρίσκουν δουλειά και φεύγουν στο εξωτερικό. Οι γονείς μας παίρνουν πλέον μια πενιχρή σύνταξη και με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους φίλους μας που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές ανάγκες.
Εύκολο είναι να φύγεις από τη μάχη. Το δύσκολο είναι να μείνεις και να παλέψεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Διάλεξα το δύσκολο δρόμο. Αυτόν που αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τα λύνει στη πράξη», υποστήριξε ο κ. Ορφανός.