Σκληρή επίθεση προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, στο Αιγάλεω: >>>
Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έβαζε πάνω από το εθνικό συμφέρον το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Χθες όμως ο κ. Σαμαράς τα επανέλαβε όλα αυτά.. Ο κ. Σαμαράς εκφώνησε χθες έναν πολιτικό λόγο που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλαζονικό, με μισόλογα υποσχέσεων και όχι με ένα ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου. 
Ένα και μόνο επίτευγμα εμφάνισε χθες ο κ. Σαμαράς: το PSI, τη δραστική μείωση του χρέους, τη δραστική μείωση των ετήσιων τόκων που βαραίνουν τον προϋπολογισμό της χώρας μας. Την ελάφρυνση του ελληνικού λαού. Εμφάνισε δηλαδή ως επίτευγμά του, αυτό που πετύχαμε ο Λουκάς Παπαδήμος κι εγώ, ως Υπουργός Οικονομικών, με τον κ. Σαμαρά απόντα παρά την πρόσκλησή μας να μετάσχει ενεργά στην διαπραγμάτευση. 
Ή μάλλον, όχι απόντα, αλλά επιμελώς κρυπτόμενο πίσωαπό μένα, που ως Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, η Νέα Δημοκρατία μου έδωσε και αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή! Απέναντι σ' αυτήν την αντίληψη της μικροκομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, εμείς αντιτάσσουμε την στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας, μια συμμαχία υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης. Και καλούμε προσωπικά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να αγωνιστεί μαζί μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να προστατέψουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, να δώσουμε νόημα και προοπτική στις θυσίες αυτές, για να φτάσουμε όλοι μαζί ασφαλείς στην οριστική υπέρβαση της κρίσης».