Να... κρατήσουμε το πρωινό της Κυριακής 8 Απριλίου ελεύθερο, μας καλούσε η δημοτική κίνηση "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010" (του Γιάννη Μπουτάρη). Σκόπευε να πραγματοποιήσει τη γενική συνέλευσή της, στις 10.30 το πρωί, στο φουαγιέ δημαρχιακού μεγάρου. Όμως... >>>

Με μια λιτή ανακοίνωση, μόλις 19 λέξεων, με τη δικαιολογία "ανωτέρα βία", η γενική συνέλευση αναβλήθηκε. Γράφει, επί λέξη, η ανακοίνωση - ενημέρωση: "Για λόγους ανωτέρας βίας αναβάλλεται η συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Απριλίου. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία". Και υπογράφει "το Κεντρικό Συμβούλιο".
Τι επρόκειτο να συζητηθεί στη συνέλευση; Στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχαν δύο θέματα: Ο "Απολογισμός- Προγραμματισμός-Προτάσεις" και η "Εκλογή νέου Συμβουλίου". Οι "λόγοι ανωτέρας βίας" μπορεί να έχουν σχέση με τα θέματα.
Καθώς "θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία", σας ενημερώνουμε ότι, για να πάρετε μέρος, πρέπει να είστε μέλος. Εγγραφές γίνονται ως την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου συμβουλίου. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το νέο συμβούλιο μπορεί να γίνεται ως και μία ώρα μετά την έναρξη της Συνέλευσης. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να είναι "οικονομικώς τακτοποιημένοι", δηλαδή να ΄χουν δώσει τα πέντε ευρουλάκια (είναι το ελάχιστο ποσό που προβλέπεται). 
Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτός ήταν και ο λόγος της αναβολής: Η συμμετοχή ήταν από ελάχιστη έως πολύ μικρή. Θα φανεί, όμως, στη γενική συνέλευση.
Όποιος θέλει να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά, μπορεί να το κάνει στο dk.protovoulia2010@gmail.com ή στο τηλέφωνο 2310 887884 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.