sintagografisi_01Το περιβόητο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν τρέχει με ταχύτητες adsl… Προτιμά τον… αραμπά. Οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες και συγκρίνονται μόνον με το ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα. >>>

 

Όπως καταγγέλλουν φαρμακοποιοί, τα προβλήματα στη σύνδεση με το δίκτυο δεν είναι, τελικά, φαινόμενο των πρώτων ημερών. Ακόμη και σήμερα το σύστημα «πέφτει» καθημερινά.

Σύμφωνα με καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), είναι τόσο συχνά τα κρασαρίσματα, που, ουσιαστικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δε λειτουργεί.

Με το που εντάχθηκε η “δραστική ουσία” στο δίκτυο, έγινε της… τρελής το μαλλί. Τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΦΣ, «η Ηλεκτρονική συνταγογράφηση  με  την  - κατ΄ ευφημισμό - εφαρμογή  της  Δραστικής  ουσίας δεν λειτουργεί ουσιαστικά. Προβλήματα δικτύου,  τιμών,  υπολογισμού  συμμετοχών,  έχουν δημιουργήσει μία ανεπίτρεπτη  κατάσταση, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

Όπου δείτε ουρά σε φαρμακείο, να ξέρετε ότι είναι από την… ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μάλιστα, ο Πανελλήνιος  Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη διευκόλυνση του ασφαλισμένων έχει δώσει οδηγία στους φαρμακοποιούς για χειρόγραφη εκτέλεση των συνταγών όταν παρουσιάζονται παρόμοια προβλήματα.