«Η παιδεία και η γνώση είναι το φως για την έξοδο από το τούνελ». Αυτά δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης στα εγκαίνια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, που τελέστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης. >>>

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την παράδοση αυτού του σύγχρονου κτιρίου που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων. 
Η ανέγερση του νέου σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή Βότση, συνέβαλε θετικά στην επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης που έχει η Θεσσαλονίκη και στην πρωινή λειτουργία όλων των σχολείων της Καλαμαριάς. Το νέο σχολικό κτίριο, θα καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες 276 μαθητών και θα λειτουργεί με τη  μορφή του ολοήμερου σχολείου.
Το έργο, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Το συνολικό κόστος του κτιρίου ξεπέρασε το ¤1.300.000. Διαθέτει αίθουσες σχεδιασμένες με σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς επίσης και τρία γήπεδα.



Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κκ Προκόπιος, ο Περιφερειάρχης Διευθυντής κ. Κορτσιώτης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Δ. Σαρηγιάννης. Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στη σημασία ανέγερσης ενός νέου σχολείου στην περιοχή, την εποχή μάλιστα που διανύουμε.
Το νέο σχολικό κτίριο καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες 276  μαθητών και θα λειτουργεί με τη μορφή του ολοήμερου σχολείου.
Δέσποινα Χατζηζαχαρία