Μητέρα τριών παιδιών , με δύο διαζύγια στην πλάτη της, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αποδεικνύει πλέον ότι δεν είναι απλά η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη στο γαλλικό πολιτικό σκηνικό. >>>
Προσπαθεί να παρουσιάσει την εικόνα της μητέρας, αλλά και μιας σύγχρονης γυναίκας με πολλές υποχρεώσεις και ανησυχίες για την πορεία της κοινωνίας.
Προεκλογικά, προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την ακροδεξιά ρητορική του κόμματός της προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους. 
Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1968, μεγαλωμένη στο Παρίσι, στα εύπορα προάστια Νειγί και Σεντ Κλοντ, έχει πτυχίο δικηγόρου , επάγγελμα που άσκησε για έξι περίπου χρόνια. Εν συνεχεία υπήρξε συνεργάτης του πατέρα της και τελικά διάδοχός του. 
Έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ, δηλώνοντας ότι οι επιπτώσεις από την επιστροφή στο φράγκο δεν θα είναι τόσο μεγάλες και κατά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Στη Γαλλία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό πρόσωπο του ευρωσκεπτικισμού. Έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Γαλλία, όπως ο κομμουνισμός, είναι ολοκληρωτική! «Μας λένε εδώ και χρόνια ότι δε μπορούμε να φύγουμε από την Ε.Ε όμως εγώ υποστηρίζω ότι μπορούμε». 
H Μαρίν άστραψε και βρόντηξε στην προεκλογική εκστρατεία καταλαμβάνοντας πότε την τρίτη και πότε την τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Δεν δίστασε να αποκαλέσει «ηλίθιους» τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες, τα έβαλε με όλους, τις τράπεζες, το σύστημα τους δημοσιογράφους. H ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου εμφανίστηκε με εκσυγχρονισμένο προφίλ αλλά με παλιά επικίνδυνη ιδεολογία.
Σύμφωνα με την γερμανική Suddeutsche Zeitung, είναι πιο επικίνδυνη από τον πατέρα της . Η επιρροή της είναι μεγάλη καθώς σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ένα ακροδεξιό κόμμα δεν έχει τόσους πολλούς οπαδούς όσο στη Γαλλία. Παίζοντας πολύ ψηλά το χαρτί των εθνικών ζητημάτων, η 43χρονη κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν , υπερασπίζεται την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ. Η νεότερη από τις τρεις κόρες του Ζαν προσελκύει τις ψήφους φτωχών- άνεργων κυρίως νέων- και ηλικιωμένων. 
Η παρουσίας της κυρίας Λεπέν υποχρέωσε τον Νικολά Σαρκοζί να ανοίξει ξανά το θέμα των μεταναστών. Ο γάλλος πρόεδρος έφθασε στο σημείο να μιλήσει για περιορισμό της ζώνης Σένγκεν.