«Πατέρα του σύγχρονου μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα» χαρακτήρισε τον Αντ. Σαμαρά ο Γ. Ραγκούσης. >>>«Πατέρα του σύγχρονου μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην Β Αθήνας, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας απόψε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Δάφνη. Προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς «εξαπατά τον ελληνικό λαό με όσα λέγει για τον νόμο περί ιθαγένειας, ο κ. Ραγκούσης έφερε ως παράδειγμα τον αριθμό των μεταναστών που είχαν συμμετάσχει στα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008 λέγοντας ότι έκτοτε και μετά τον νόμο που ο ίδιος (ο κ Ραγκούσης) εισήγαγε στην Βουλή δεν παρατηρήθηκε παρουσία μεταναστών (σε επεισόδια), καθώς «το 2010 ανταπέδιδαν τον σεβασμό που τους έδειξε η ελληνική πολιτεία».
Ο κ. Ραγκούσης υπεραμύνθηκε των «ναι» και των «όχι» που είπε ως υπουργός και βουλευτής «απέναντι σε συντεχνίες και κλειστά συμφέροντα» όπως είπε και τόνισε ότι τον ενδιαφέρει μόνο η εντολή των πολιτών με αρχές, αξίες, περιεχόμενο που σημαίνει συνέπεια λόγων και πράξεων, τόνισε πως ότι έπραξε ήταν εντολή των πολιτών. 
Ο κ. Ραγκούσης ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι τα νέα παιδιά κάποτε θα αναγνωρίσουν ότι μια εποχή κάποιοι «σηκώνοντας τον σταυρό του μαρτυρίου» βοήθησαν τον τόπο, ενώ κάποιοι άλλοι τροφοδοτούσαν με παραισθησιογόνα μια ζωή που δεν μπορεί να υπάρχει.