Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν στις 3.30 της Τρίτης στο Γέρακα. >>>

Όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια περιπολίας, το πλήρωμα αυτοκινήτου της Ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες από το Τμήμα της περιοχής εντόπισε ένα κλειστό όχημα, τύπου βαν, με τρεις επιβάτες και το ακολούθησε καθώς κρίθηκε ύποπτο.
Μόλις ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών έκανε ξαφνικά αναστροφή και ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με το περιπολικό σταματώντας σε απόσταση πέντε μέτρων από αυτό.
Οι αστυνομικοί έχοντας ενεργοποιημένη πια την σειρήνα και μιλώντας από τα μεγάφωνα του περιπολικού ενημέρωσαν πως είναι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησαν από τους υπόπτους να μείνουν εντός του οχήματος για να διενεργηθεί έλεγχος.
Τότε οι τρεις επιβάτες του βαν βγήκαν έξω και κινήθηκαν προς την πλευρά των αστυνομικών.
Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ τους ζητούσαν διαρκώς να σταματήσουν ωστόσο εκείνοι συνέχισαν και μάλιστα επιχείρησαν να αρπάξουν τα όπλα των αστυνομικών.
Τη στιγμή εκείνη ένας από τους αστυνομικούς για να τους αποτρέψει πυροβόλησε κάνοντας, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, «βολές εκφοβισμού» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα πόδια δυο από τους δράστες, που πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 28 και 30 ετών, ενώ ο τρίτος, ο οποίος είναι ημεδαπός ηλικίας 26 ετών συνελήφθη.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι.
Έρευνα για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.