spiros_papagianis_560x250_cropΤο Μεγάλο Σάββατο έχασε την μάχη για να κρατηθεί στην ζωή ο Σπύρος Παπαγιάννης έπειτα από το τροχαίο που είχε, πριν περίπου ένα μήνα, με την μοτοσικλέτα του… Τον παρέσυρε ΙΧ που παραβίασε το STOP. >>>

 

Όλο αυτό το διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» σε κωματώδη κατάσταση.

Ο Σπύρος Παπαγιάννης ήταν ενεργό μέλος του BikeRespect στηρίζοντας και διαδίδοντας την προσπάθειά μας, σε ΜΜΕ σε όλη τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια θυμόμαστε τις επεξηγηματικές αναλύσεις κάποιων ΕΤΑΠ του Γύρου της Γαλλίας, που είχε απλουστεύσει ποδηλατικούς όρους με σκοπό να γίνουν κατανοητοί από ανθρώπους εκτός ποδηλασίας και να έρθουν κοντά στο άθλημα.

Το όραμά του ήταν μία αγωνιστική ποδηλασία αντάξια των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Σήμερα η ποδηλατική οικογένεια μετράει μία τεράστια απώλεια…

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας:
Με την αναγγελία του τραγικού θανάτου του Σπύρου Παπαγιάννη, ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι προπονητές, οι τεχνικοί και το προσωπικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εκφράζουν την βαθειά τους λύπη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια τους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος.

Ο Σπύρος Παπαγιάννης, ένας πράος χαρακτήρας, λάτρης της ποδηλασίας, αγαπητός σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, νοσηλευόταν επί μακρό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ‘’Ερυθρός Σταυρός’’, μετά από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα και δυστυχώς υπέκυψε σήμερα στις 7 το πρωί στα τραύματά του.

Ο Σπύρος αγάπησε και ασχολήθηκε με την ποδηλασία από μικρός. Ως αθλητής υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Δρόμου Εφήβων και μετέπειτα της Εθνικής Ομάδας Πίστας Ανδρών, όπου με προπονητή την αξέχαστο Ιβάν Μπομπέκοφ κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ του Ομαδικού Πουρσουίτ  (Μαρεντάκης, Αναστόπουλος Συμελίδης, Παπαγιάννης).

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του δράσης, ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, γράφοντας, σχολιάζοντας και αναμεταδίδοντας αγώνες ποδηλασίας υψηλού επιπέδου, όπως τους Γύρους Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας αλλά και Παγκόσμια Κύπελλα και Πρωταθλήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Για ένα διάστημα στελέχωσε και το Γραφείο Τύπου της Ε.Ο.Ποδηλασίας.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος σχολιαστής του EUROSPORT, συμβάλλοντας με τις άριστες γνώσεις που απέκτησε σε επίπεδο ιστορικών στοιχείων, επαγγελματικών ομάδων, βιογραφικών και επιδόσεων αθλητών και αποτελεσμάτων αγώνων, στην διάδοση και κατανόηση του αθλήματος της ποδηλασίας.

Η κηδεία του Σπύρου Παπαγιάννη, θα γίνει την Τετάρτη 18 Απριλίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Παραμυθιά.


το κείμενο είναι από το bikerespect.gr