Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, που εκδόθηκε έπειτα από δημοσίευμα των Financial Times. >>>
«Δεν θα χρειασθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ιταλία και η Ευρώπη έχουν ανάγκη από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να ξεκινήσει και να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, που εκδόθηκε έπειτα από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με «πιθανή ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων για να μπορέσει η Ιταλία να μηδενίσει την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ εντός του 2013».
«Η επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο από τα spread και τις αρνητικές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης. Η κυβέρνηση μπορεί να αναγκασθεί να εγκρίνει νέα μέτρα λιτότητας» αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι μια «απόρρητη έκθεση που κυκλοφόρησε στην σύνοδο του Eurogroup της Κοπεγχάγης».
Αναφερόμενος στο οικονομικό μέλλον της Ιταλίας και ολόκληρης της Ευρώπης, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Κοράντο Πάσερα τόνισε την Τρίτη ότι «με τη λιτότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αντιθέτως πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες δράσεις έτσι ώστε, αφού βάλουμε σε τάξη τα δημοσιονομικά μας, να μπορέσει να υπάρξει και ανάπτυξη της οικονομίας και της απασχόλησης».