gorilla-eating-thistles-ruhengeriΩς τώρα γνωρίζαμε πως μια δίαιτα πλούσια σε οιστρογόνα καταπολεμά τον καρκίνο. Πλέον, μάθαμε ότι μια τέτοια δίαιτα δε χρειάζεται χάπια και κάψουλες, για να πλουτίσει τη διατροφή μας σε οιστρογόνα. Αρκεί να ακολουθήσουμε τη δίαιτα του… γορίλα! >>>

 

Τα φυτο-οιστρογόνα είναι ουσίες που βρίσκουμε (για παράδειγμα) στη σόγια και άλλα φυτά. Θωρακίζουν τον οργανισμό κατά διάφορων μορφών καρκίνου που οφείλεται στην έλλειψη οιστρογόνων –όπως είναι ο καρκίνος του μαστού, ή ο καρκίνος του παχέως εντέρου.

Για ποιον λόγο δεν παίρνουμε οιστρογόνα με τις… χούφτες, για να καταπολεμήσουμε αυτές τις μορφές καρκίνου; Όπως εξηγεί η καθηγήτρια στο Μπέρκλεϊ, Κάθριν Μίλτον, «τα οιστρογόνα είναι ισχυρές χημικές ουσίες. Αν τα λάβουμε σε υπερβολικές ποσότητες θα βλάψουμε το σύστημα αναπαραγωγής του οργανισμού μας”.

Οι επιστήμονες είχαν την ιδέα να ερευνήσουν για το αν υπάρχουν φυτο-οιστρογόνα, κάτι που θα μας βοηθούσε να λάβουμε μεγάλες ποσότητες χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας. Υπέβαλαν σε τεστ την τροφή γορίλων του βουνού κι ένα είδος πιθήκου, που βρήκαν στο εθνικό πάρκο της Ουγκάντα. Διαπίστωσαν ότι οι τροφές των ζώων αυτών περιείχαν φυτο-οιστρογόνα σε ποσοστό από 8,5 ως 10%!

Τα πειράματα συνεχίζονται για να διαπιστωθεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τη… δίαιτα του γορίλα στο ανθρώπινο διαιτολόγιο.