vrizas_sinentefixi_20120427_01Στρατιώτης του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ζήσης Βρύζας, στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα. Παραδέχτηκε ότι υπήρξαν πράγματα που δε λειτούργησαν σωστά και χαρακτηριστικά είπε ότι, ως τώρα, δεν είχε ιδέα τι γινόταν με τα οικονομικά. >>>

 

«Υπήρχαν τομείς που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε την τελευταία τετραετία, επαναλαμβάνω, όμως, ότι κατά τ’ άλλα έγινε σοβαρή δουλειά(…) Υπήρχαν κομμάτια όπως το εμπορικό, που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε και δεν υπήρχε στρατηγική για μεγάλες επενδύσεις, όπως το αθλητικό κέντρο. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, την αύξηση της φορολογίας και το fair play(σ.σ. εννοεί την απομάκρυνση παικτών για να πληρωθούν υποχρεώσεις μας έφεραν σε αυτή την θέση”.

Μίλησε για δυο δρόμους: Της συσπείρωσης και της απαξίωσης και δήλωσε αποφασισμένος να ακολουθήσει τον πρώτο.

Για την αδειοδότηση υποστήριξε πως θα αναζητηθούν «όλες οι λύσεις(σ.σ. χορηγίες και εισιτήρια) για να παίξουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια”.

Ανακοίνωσε την πρόσληψη οικονομικού διευθυντή που “πιάνει δουλειά” στις 2 Μαΐου κι είπε πως κάποια πράγματα γίνονταν ερασιτεχνικά, καλύπτοντας, έτσι, τον προκάτοχό του, Θ. Ζαγοράκη.

“Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην εποχή της ευμάρειας”, παραδέχτηκε.

Τι γίνεται με Καμπάνη και Σαββίδη

Η συνέντευξη Τύπου του Ζήση Βρύζα δόθηκε την ίδια στιγμή που πολλά ακούγονται για την συμμετοχή των Καμπάνη και Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο υποψήφιος επενδυτής για τον ΠΑΟΚ Γιάννης Καμπάνης, μίλησε σήμερα στο Αθλητικό Metropolis κι επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον του για το ΠΑΟΚ. Επίσης, αμφισβήτησε ανοιχτά την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη, ζητώντας στο τέλος βοήθεια από όλους για να κλείσει το "deal".

"Είναι δηλαδή πιο βεντέτα ο κ.Σαββίδης από εμένα; Πρέπει να βγει για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεται ο Βρύζας ή ο Κατσαρής αλλά τι σκέφτεται ο κόσμος για τον Καμπάνη".

Οι δηλώσεις Καμπάνη έγιναν μετά τη συνέντευξη Τύπου του Βρύζα, τον οποίο ο “καπετάνιος” χαρακτήρισε “παλικάρι”. Ο Καμπάνης έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή (την είχε ζητήσει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ) κι έδειξε, έτσι, έμπρακτα, το ενδιαφέρον του για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ.

Όσο για την κίνηση Σαββίδη, να δείξει κι αυτός ενδιαφέρον, τη χαρακτήρισε “δάκτυλο της αντιπολίτευσης”…

Τι είπε ο Βρύζας για τους “επενδυτές”

«Έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αλλά πλειστηριασμός σε αυτά τα θέματα, δεν γίνεται.  Εγώ σαν ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσεγγίσω όλους τους ανθρώπους που έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους. Αλλά, σαν Βρύζας δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μόνο ο πρόεδρος του Α.Σ., μπορεί.(…) Έκανα συνάντηση με Κατσαρή. Έχει ενημερωθεί. Κανένας από τους δύο δεν μπορεί να έχει το γήπεδο πριν δείξει ποιος είναι. Εκκρεμούν οι συναντήσεις με τον Ερασιτέχνη. Σήμερα περιμένουμε το χαρτί της τράπεζας από τον Σαββίδη. Αντιμετωπίζουμε το θέμα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Μέχρι τις 14 Μαΐου που ανοίγει η αύξηση θα έχουν ληφθεί αποφάσεις», δήλωσε ο Ζήσης Βρύζας.

Όσον αφορά τα χρέη του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε πως “έγιναν πολύ σημαντικά ραντεβού”.

Η σχέση του με τον Σαχπατζίδη

Όταν ρωτήθηκε για τον προφυλακισμένο Γιώργο Σαχπατζίδη, είπε πως «είναι ένας από τους τους 11.500 μετόχους. Έχει ένα προσωπικό θέμα που είναι στην δικαιοσύνη, θα δούμε τι θα γίνει. Ξέρετε ότι έχω προσωπική σχέση μαζί του. Δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση από την ΕΕΑ. Είμαστε στα πλαίσια της νομιμότητας, έτσι κινούμασταν και έτσι θα κινούμαστε και από εδώ και πέρα».

Στα αγωνιστικά απέφυγε να μιλήσει για θέμα προπονητή («ο Μπόλονι έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και δεν τίθεται θέμα», είπε, για να προσθέσει, όταν τον ρώτησαν αν είναι ευχαριστημένος πως υπάρχουν και τα πλέι οφ), παρέπεμψε το θέμα Σαλπιγγίδη μετά τη λήξη των πλέι οφ και είπε πως ζήτησε από τους παίκτες να πάρουν την πρωτιά και την πρόκριση για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέλος, για το νέο δ.σ. υποσχέθηκε «μέχρι τις 10 του μήνα θα έχω δώσει ονόματα» και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν κάποια νέα στελέχη.